Om du spelar bingo, antingen du gör det i en bingohall eller på en av nätets alla bingosajter, gör du det förmodligen först och främst för att ha chans att vinna på bingo. Den sociala aspekten är självklart också viktig, men det är nog vinsterna som hägrar. Frågan är då hur man gör för att vinna på bingo. Finns det några knep eller handlar allt bara om tur?

Det korta svaret är att du måste ha tur för att vinna på bingo. Bingo är nämligen ett slumpspel precis som online slots och du har inte någon möjlighet att påverka hur bollarna kommer att dras i tombolan. Dessutom är ju numren på brickorna slumpmässigt utplacerade. Tro det eller ej, men det finns faktiskt ändå två tips du kan använda dig av för att öka dina chanser att vinna på bingo och ta hem större vinster när du vinner.

Tips 1 – spela bingo för högre insatser

Ju fler som är med i ett bingospel, desto lägre blir dina chanser att vinna på bingo. Det är en självklarhet. För att öka dina chanser att bli först med att ropa bingo bör du därför se till att du inte har så många andra att kämpa mot. Ett alternativ är då att spela bingo för högre insatser. Bingorummen där bingobrickorna bara kostar någon krona är nästan alltid fyllda till bredden av spelare. Så är inte fallet i bingorummen där brickorna kostar tio kronor och uppåt. Ett alternativ är självklart att spela bingo på lite udda tider på dygnet, men det kanske inte är en så attraktiv lösning.

Tips 2 – spela bingo med en jackpott

När det handlar om spel finns det något som kallas förväntat värde. Kort förklarat handlar det om hur mycket du ska kunna förvänta dig att få tillbaka av dina insatser i form av vinster. Du behöver dock inte göra några egna uträkningar eller sätta dig in i matematiska tabeller för att öka det förväntade värdet när du spela bingo. Det enda du behöver göra är att spela bingo i bingorum som har en jackpott. Ännu bättre är om jackpotten är progressiv, det vill säga att den hela tiden växer. Ju större jackpott, desto högre förväntat värde.

Fler tips på hur du ökar dina vinstchanser i bingo hittar du här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *